TUL 100 VUOTTA!

Leena Mankkinen

Vuosi 2019 on Suomen Työväen Urheiluliiton 100 vuotta kestäneen toiminnan juhlavuosi

Liiton perustamiskokous pidettiin Helsingissä Koiton talossa 26. tammikuuta1919, heti sisällissodan jälkitunnelmissa. Paikalla oli edustajia 56 seurasta eri puolilta Suomea. Perustajaseuroista on 45 edelleen hengissä. Kaikkiaan toimivia seuroja TUL:ssa on lähes 900 ja niissä edustettuna 75 eri lajia.

Lue kokonaan

Tampere tulessa 1918, mitä tapahtui Ylöjärvellä

Punaorvot-1918

Tämä ajankohta, jota nyt elämme, vaatii palaamaan historiaan.

Päivälleen tasan 100 vuotta sitten elettiin Suomen historian raskainta aikaa. Sisällissodan verisimmät taistelut käytiin pääsiäisen pyhinä Tampereella Kalevankankaan hautausmaalla ja Näsilinnan kalliolla. Suomen kansa oli jakautunut kahtia taloudellisesti, sosiaalisesti ja poliittisesti. Sota viilsi vastasyntyneen valtion sydämeen syvän haavan.

Lue kokonaan

Lähdössä heilurihyppyyn?

talvi

Sydämelläni on maakuntavaalien Ylöjärven demarien vaalityö. Maakuntavaaliehdokkaita on tavoitteena asettaa Ylöjärveltä 6-7 ja ehdokkaat esitetään Pirkanmaan sos.dem. piirille 31.3.2018 mennessä. Lähtökohtamme on siis, että maakuntavaalit on tulossa ja niihin valmistaudutaan.

Mielenkiintoiseksi tekee asian se, että kun tietäisi ehdokkaita kysyessään, mihin ehdokkaat ovatkaan lähdössä. Millaista on maakuntavaltuutetun työ? Paljonko se nielee aikaa? Mitä pitää osata, mihin ehdokas lupautuu ja sitoutuu?

Lue kokonaan