Ylöjärven ilmastonmuutostavoitteet tehokkaita

Ylöjärven ilmastonmuutostavoitteet tehokkaita

(Kuva: Pentti Säynäväjärvi)

Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän seutuhallitus päivittää kaupunkiseudun energia-ja ilmastonmuutostavoitteita. Kunnilta pyydetään parhaillaan lausuntoja tavoitteista.

Ilmastostrategia 2030 hyväksyttiin v 2010. Tavoitteet asetettiin maankäytölle, liikenteelle, rakentamiselle, energiatehokkuudelle, energiatehokkuudelle, energiatuotannolle, hankinnoille ja osaamiselle. Toteutumista seurattiin 2011-2015. Vuonna 2016 tehtiin ilmastostrategian vaikutusarviointi. Kaupunkiseutu on päässyt tavoitteisiin tehtyjen toimenpiteiden ansiosta. Valitettavasti eräissä kunnissa toimenpiteet ovat jääneet vaatimattomiksi. Kaupunkiseudun ja valtion välisessä MAL sopimuksessa(maankäyttö asuminen liikenne) sitoudutaan edistämään kansallisen ilmasto ja energiatavoitteiden toteuttamista. Ylöjärven keskeiset tavoitteet joilla nopeammin vaikutetaan ilmastopäästöihin on joukkoliikenteen lisääminen.

Bussiliikenteen vyöhykemaksujen muutoksilla on ollut myönteinen vaikutus päästöihin. vuonna 2016-2017 matkustajamäärät kasvoivat eri linjoilla 4- 13 %. Suurin kasvu oli linjoilla 80, 81 ja 85. Ylöjärven kasvihuonepäästöt riippuvat paljolti seudullisista ratkaisuista. Ylöjärven maankäytön painopiste on joukkoliikenteeseen tukeutuvien alueiden täydennysrakentaminen . Ydinkeskustan yleiskaavavan valmistuminen tukee kävelyn ja pyöräilyn lisäämistä.

Seppo Peltola,
Demari, kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja, valtuutettu

Tilaa
Haluan ilmoitukset
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x