Elämäniloa ikäihmisille ja muita huomioita

Olen saanut nauttia eläkepäivistä jo 16 vuotta. Ensimmäiset kymmenen vuotta hoitelin nopeasti lisääntyvää jälkipolvea ja samalla olin tukena lapsuudenperheelleni. Viisi vuotta sitten minua pyydettiin mukaan Eläkkeensaajien Ylöjärven yhdistyksen toimintaan ja minulle alkoi uusi elämä samanmielisten jo kauemmin elämää katselleiden ihmisten parissa. Niin haluaisin toteutuvan jatkossakin täällä Ylöjärvellä.

Tällä hetkellä meille ikääntyneille on tarjolla tukea liikkumisen ja hyvän peruskunnon ylläpitoon Urheilutalolla uimahallissa ja kuntosaleilla. Henkistä virkistystä saamme Leija-kirjastosta ja uutta oppimista Työväenopiston erilaisilta kursseilta. Viikoittaista ja monipuolista kerhotoimintaa tarjoaa ikäihmisten erilaiset kerhot ja tietoiskut yhteiskunnan ja kaupungin asioista. Kaupunki tarjoaa ilman vuokraa ikäihmisten käyttöön Varikon monipuolisia tiloja Soppeentien loppupäässä. Viime vuosina Varikolle ei ole päässyt julkisilla kyydeillä, kun linja-autovuorot lakkautettiin Soppeentieltä. Se on meille ikäihmisille harmin paikka ja olemme halunneet pitää yllä tavoitetta, että Soppeentietäkin kulkisi säännöllinen bussivuoro.

Minulla on sellainen tuntuma, että Ylöjärven kaupunki on onnistunut hoitamaan ikäihmisten asiat hyvin. Niin haluan sen olevan jatkossakin. Haluan, että oma jälkipolveni saa ”yhdellä luukulla” asioitua minulle turvallisen hoitopaikan, kun sitä tarvitsen. Olen saanut elää hyvinvoivassa yhteiskunnassa koko ikäni. Odottavana äitinä olen saanut hyvää tukea ja hoitoa neuvolasta, pikkulasten äitinä neuvola tuki ja hoiti perhettä, päiväkoti hoiti lapset virikkeellisesti, alakoulussa lapset opetettiin hyville tavoille, yläkoulussa annettiin oppi elämää varten ja ammatillinen opetus perehdytti työelämään. Omien lasten aikana näin tapahtui. Mikä on muuttunut?

Tänään haluan, että kaupunkimme tukee jatkossakin perheen hyvinvoinnin perusasioita: edullista asumista, lastenneuvolaa, perheneuvolaa, päiväkotia ja perusopetusta turvallisina elämis- ja oppimisympäristöinä. Haluan, että lapsenlapseni ja heidän lapsensa pääsevät kulkemaan harrastuksissaan ja vapaa-aikanaan Ylöjärvellä ja Ylöjärveltä turvallisesti julkisella liikennevälineellä, on se sitten bussi, raitiotievaunu tai paikallisjuna. (Paikallisjunan pysäkki Ylöjärvellä on minulle ykkösasia – isäni ja ukkini olivat konduktöörejä Viipurissa ja Tampereella).

Näin vaalien alla kerron minäkin toiveistani ylöjärveläisten hyvinvoinnin jatkumiseen. Odotan laadukasta ja toimivaa kaavoitusta asuntorakentamiseen palveluineen; (kauppa, koulu, kulkuyhteydet), perusterveydenhuollon turvaamista kaikille ikäryhmille, kulkuväylien kunnossapitoa kaupungin laitamillakin, kulttuuritalon pikaista suunnittelua ja toteuttamista, virkistysmetsien säilyttämistä ja hoitoa. Haaveena esitän paikan etsimisen ryhmäpuutarha/siirtolapuutarha-alueen perustamiseen.

Tarja Halme

Tilaa
Haluan ilmoitukset
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x