Kuntajohtajien vaihtuvuus

Ylöjärven kaupunginvaltuuston maanantaista kokousta väritti keskustelu valtuustoaloitteesta kaupunginhallituksen erottamiseksi. Aloitteessa esitettyä tilapäisen valiokunnan asettamista kannattivat vain aloitteen allekirjoittaneet 13 valtuutettua.

Kiistanalainen selvitystyö on nyt tehty ja tulokset viedään kaupungin johtoryhmän käsittelyyn. Johtamisselvitys tuotti paljon kehittämistoimenpiteitä, joiden avulla tullaan parantamaan mm. kaupunginhallituksen ja johtoryhmän yhteistyötä.

Selvitystyön aikana Ylöjärven kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto erosi virastaan. Ajankohta on sikäli mielenkiintoinen, että vuodenvaihteen tienoolla on valtakunnassa tapahtunut kymmeniä eroamisia tai erottamisia ympäri Suomen. Onko tilanne sattumaa vai onko kyseessä pysyvä muutos kuntien johdossa?   Toimintaympäristössä tapahtuneet nopeat muutokset, taloudelliset haasteet ja kunnan tehtäväkentän mahdollinen kaventuminen ovat osatekijöitä.

Juuri sopivasti valtuuston kokouspäivänä YLE julkisti kuntatutkija  Jenni Airaksisen haastattelun, jonka mukaan kuntasektorista alkaa välittyä epävakaa kuva työnantajana, jos ykköspaikat muuttuvat tuulisiksi. Edelleen Airaksinen toteaa, että ”aika usein tangoon tarvitaan kaksi”, siksi erimielisyyksiä pitäisi pystyä sovittelemaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa ennenkuin ne kärjistyvät kriisiksi. YLEn haastattelemat satakuntalaiset kuntajohtajat puolestaan tunnistivat pikaiset, luottamuspulasta johtuvat vaihtuvuudet ja toisaalta heihin kohdistetut ylisuuret odotukset. Satakunnassa on 15 kuntaa, joista yhdessätoista on johtaja vaihtunut 5 viimeisen vuoden aikana.

Ylöjärven kaupunki on muutama päivä sitten julkistanut hakuilmoituksen, jolla haetaan sekä  kaupunginjohtajaa että kehitysjohtajaa avoinna oleviin virkoihin. Toivottavasti Ylöjärven maine rohkeana edelläkävijänä ei kärsinyt kolhuja ja saamme runsaasti erinomaisia hakijoita. Heidän joukostaan  voimme valita sellaiset osaajat, jotka parhaiten palvelevat kaupungin johtamista ja kehitystyötä. Kuntapäättäjien on nyt selviydyttävä karikosta ja löydettävä yhteinen sävel kaupunkimme menestymiseen.

 

Leena Mankkinen
Ylöjärven kaupunginhallituksen ja -valtuuston jäsen (sd)

Tilaa
Haluan ilmoitukset
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x