Suvaitsevaisuutta, ei vihaa

Haluan olla rakentamassa oikeudenmukaista yhteiskuntaa ja maailmaa, jossa vapaus, humaanisuus ja oikeudenmukaisuus ovat itsestään selvyyksiä. Vihapuheelle sanon ehdottomasti ei.

Minun Suomeeni ja myös Ylöjärvelle mahtuvat eri etnistä alkuperää olevat ihmiset. Toki heidän on toimittava suomalaisen yhteiskunnan normien ja lakien mukaisesti, aivan kuten meidän syntyperäistenkin suomalaisten. Jokaista ihmistä mitataan hänen tekojensa perusteella, ei uskonnon, puoluekannan, sukupuolen tai minkään muunkaan perusteella.

Toivoisin, ettei kukaan joudu kohtaamaan omaan persoonaansa kohdistuvaa solvausta tai suoranaista vihapuhetta. Se olemmeko naisia tai miehiä, miltä näytämme, minkä ikäisiä olemme, mihin uskomme tai mitä teemme työksemme, ei anna kenellekään oikeutta olla suvaitsematon ja loukata toista. Muistuttaisin heitä, jotka ovat katsoneet oikeudekseen näin toimia, että joku voi teidän ilkeydestänne ja pahansuopaisuudestanne kärsiä enemmän kuin hän juurikin sillä hetkellä kestää. Esitän kysymyksen, miltä teistä tuntuu, jos tuiki tuntematon solvaisi teidän puolisoanne sekopääksi tai ulkoiselta olemukseltaan sanoilla ”rumakin perkele”.

Kiusaaminen alkaa pienestä, mutta se voi saada ikävät mittasuhteet, kuten olemme koulukiusaamisen jatkumisesta saaneet kuulla ja lukea. Emme saa vain puhua kauniita sanoja, että ei meidän koulussa tai meidän työpaikalla ketään kiusata tai toista ihmistä vähätellä. Kovin usein on niin, että lapsena alkanut ikävä käytös saa jatkua vielä aikuisuudessa, jos annamme näiden kiusanhenkien niin toimia. Ei hyväksytä alistamista, suvaitsemattomuutta ja itsekkyyttä.

Hyvää ystävänpäivää!
Päivi Stenman

Tilaa
Haluan ilmoitukset
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x