Työntekijä on palkkansa ansainnut

Suomalainen on ylpeä omasta työstään. Varmasti valtaosa palkansaajista haluaa tehdä työnsä hyvin ja saada siitä kiitokseksi muutakin kuin mahdollisuuden käydä työssä. Me haluamme, että meille palkan maksavat yritykset menestyvät meidän antamalla osaamisella. Osaamisella, joka on suurelta osaltaan myös takaamassa yrityksen menestystä.

Meistä jokainen haluaa tehdä työtä, jolla on tarkoitus. Meistä jokainen haluaa tulla toimeen saamallaan palkalla – saada ruuan pöytää, asunnon, tarjota lapsilleen mahdollisuuden harrastaa. Emme me tule toimeen, jos palkasta viedään 15-20 % pois. Kovin usein meillä on asunnosta velkaa, meillä on sairauksia, joita meidän on hoidettava, automme kaipaavat huoltoa, kodinkoneita pitää korjata. On epäoikeudenmukaista politiikkaa tavallista ihmistä kohtaan haluta viedä häneltä mahdollisuus ihmisarvoiseen elämään.

Nyt on aika avata silmät ja miettiä kuka on sinun puolellasi, olitpa sitten töissä valtiolla, kunnalla tai yksityisellä sektorilla. Me sosialidemokraatit puolustamme Sinun oikeuttasi pärjätä rakkaassa kotimaassamme Suomessa.

On virheellistä väittää, että Ay-liike olisi heikentämässä palkansaajan arkea. Ay-liike puolustaa työntekijän oikeutta sairaus- ja vuosilomiin, oikeutta työelämässä jaksamiseen. Se puolustaa suomalaista eläketurvaa ja sairausvakuutuksia. Se ei ole leikkaamassa Sinun palkastasi.

Minä en usko, että paikallisesti sopimalla yksittäinen ihminen kykenee siihen mihin yleissopimisella päästää. En usko myöskään siihen, että työllisyys syntyy ihmisten asemaa heikentämällä. Työllisyys syntyy osaamista, tutkimusta ja hyvinvointia vahvistamalla.  Perustetaan jatkossakin Suomen vahvuuksille ja kilpailukykytekijöille.

Disinformaation levittämiseen on puututtava, suomalaisen palkansaajan väheksymiseen on puututtava. Voin olla ylpeästi sitä mieltä, että duunari (luetaan hoitaja, insinööri, opettaja, palomies, poliisi, tehdastyöläinen – aivan jokainen) on palkkansa ja lomansa ansainnut.

Hyvinvointivaltio perustuu sopimiselle ja yhteistyölle, työmarkkinoiden vakaudelle, ei repimiselle. Me sosialidemokraatit olemme työntekijöiden turvan ja työmarkkinoiden vakauden puolella.

 

Päivi Stenman
kuntavaaliehdokas SDP
SDP:n puoluevaltuuston jäsen

Tilaa
Haluan ilmoitukset
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x