”Eihän minulle mitään satu”

Tamperelainen02.12.20

– Joku saattaa vielä muistaa Invalidiliiton Kultasiipi -kampanjan 1980-luvun lopulta.Kampanjaa toteutettiin kaikissa Pirkanmaan kunnissa otsikossa mainitulla teemalla. Tavoitteena oli kerätä varoja liikenteessä vaikeasti vammautuneiden kuntoutuslaitosta varten ja samalla muuttaa ihmisten asenteita liikennetapaturmia ja liikenteessä käyttäytymistä kohtaan. Tien päälle lähdetään usein huolettomalla asenteella eihän minulle mitään voi sattua.

– Sama asenne tuntuu edelleen vaivaavan osaa kansalaisia.Heillä on vaarallinen ajattelutapa kaikenlaisia uhkia kohtaan.
Koronapandemian toinen aalto on saavuttanut Pirkanmaan. Kukaan ei voi sanoa, etteikö ohjeita ja varoituksia olisi annettu päivittäin joka tuutista. Silti esimerkiksi busseissa matkustaa edelleen ihmisiä ilman maskia. Heille ei toisten terveyden vaarantaminen merkitse mitään, mutta ilmeisesti he vähät välittävät omasta terveydestäänkään. Kuitenkin jokainen varmasti toivoo ja rukoilee, että sairaalassa olisi vielä vapaana vuodepaikka, silloin kun tauti omalle kohdalle pahasti iskee.

– Nyt on tosi kyseessä! Suosituksia on ehdottomasti noudatettava. Keinoina maan hallitus ja terveysviranomaiset ovat käyttäneet uhkailua, pelottelua, vetoomusta ja kiittelyäkin. Jos edes presidentti Sauli Niinistön vakava ohjeistus ei pure, niin mikä avuksi? Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ja aluehallintovirasto seuraavat tilanteen kehittymistä ja tarkentavat reaaliajassa annettuja ohjeita. Terveydenhuollon ylikuormittumisesta kannetaan nyt suurta huolta. Jokaisella meistä on tärkeä rooli epidemian torjunnassa. Vain oikein ja yhdessä toimimalla estämme valmiuslain käyttöönoton!

Leena Mankkinen
Ylöjärvi

(PSHP:n hallituksen jäsen)

Tilaa
Haluan ilmoitukset
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x