Uusi vuosi on vaalivuosi!

Maria Päivänen

Uuden vuoden vaihtuessa on tapana tehdä lupauksia, jotka useimmiten liittyvät henkilökohtaisen hyvinvoinnin kohentamiseen tai lähimmäisten parempaan huomioimiseen. Helsingin Sanomat selvitti (HS 30.12.18), mitä puoluejohtajat aikovat luvata vaalivuodelle.

Hallituspuolueiden edustajat lupasivat työllisyysasteen nostamista ja sosiaaliturvauudistusta (Petteri Orpo, kok.), turvallisuutta ja hyvää elämää (Sampo Terho, sin.) sekä ratkaisukeskeistä politiikkaa (Juha Sipilä, kesk.). Oppositiosta luvattiin puolestaan tulevaisuusinvestointeja osaamiseen ja koulutukseen ja paremmin valmisteltua päätöksentekoa (Antti Rinne, sd.), tulevaisuudesta puhumista (Li Andersson, vas.) ja ilmastonlämpenemisen pysäyttämistä (Pekka Haavisto, vihr.). Olisitko pystynyt päättelemään, mitkä lupaukset tehtiin nykyisestä hallitusvastuun ja mitkä opposition näkökulmasta?

Lupausten perusteella näyttäisi siltä, että hallitusyhteistyö saattaisi onnistua lähes kaikilla kombinaatioilla, vaikkakin perussuomalaisten Jussi Halla-ahon käyttämä termi ”turvapaikkajärjestelmän hyväksikäyttö sosiaaliturvasiirtolaisuuden väylänä” ei ehkä sopisi monenkaan muun puolueen suuhun. Ehkä kohtuullinen samanmielisyys tulevaisuudesta ja lupauksista on tässä vaiheessa hyväksikin. Se kertoo suomalaiseen politiikkaan kuuluvasta yhteistyön hengestä vastakkainasettelujen sijaan. Alkukeväänä nähdään, sisältyvätkö nämä lupaukset puolueiden vaaliohjelmiin. Hyvä olisi, sillä kuten Helsingin Sanomien jutussa todetaan, ihmiset odottavat että lupauksista pidetään kiinni, koska se on reilua ja moraalisesti oikein. Tosin poliitikkojen lupausten pitävyyttä harva odottaa.

Olen ehdokkaana kevään eduskuntavaaleissa ja taidanpa antaa lupauksen minäkin siihen liittyen. Lupaan vaalikamppailussa tehdä yhteistyötä koko ehdokaslistan puolesta ja kaikkien ehdokkaiden kanssa. Jokaisen ehdokkaan saama ääni hyödyttää kaikkia ehdokkaita! Lupaan myös, että en lähde loanheittoon muiden puolueiden ehdokkaiden suuntaan, demokratiaan kuuluu moniäänisyys vaikka asioista voidaankin olla eri mieltä. Ja vielä viimeiseksi lupaan olla oma itseni ja kuunnella ihmisiä heitä mietityttävissä asioissa ja nostaa esiin nuorten, lasten ja perheiden asioita ja kaikkien oikeutta ihmisarvoiseen elämään.

Hyvää Uutta Vuotta!

Maria Päivänen
Kansanedustajaehdokas SDP Lempäälästä

Lue lisää Mariasta : www.mariapaivanen.fi

Tilaa
Haluan ilmoitukset
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x