Lähdössä heilurihyppyyn?

talvi

Sydämelläni on maakuntavaalien Ylöjärven demarien vaalityö. Maakuntavaaliehdokkaita on tavoitteena asettaa Ylöjärveltä 6-7 ja ehdokkaat esitetään Pirkanmaan sos.dem. piirille 31.3.2018 mennessä. Lähtökohtamme on siis, että maakuntavaalit on tulossa ja niihin valmistaudutaan.

Mielenkiintoiseksi tekee asian se, että kun tietäisi ehdokkaita kysyessään, mihin ehdokkaat ovatkaan lähdössä. Millaista on maakuntavaltuutetun työ? Paljonko se nielee aikaa? Mitä pitää osata, mihin ehdokas lupautuu ja sitoutuu?

Vaalityöryhmän kanssa valmistelemme monipuolisen ehdokasasetelman kunnallistoimikunnalle eli eri ikäisiä henkilöitä eri elämänaloilta puolueosastojemme ehdotuksista.

Kehyskuntien demarit kokoontuvat 16.3. Tampereelle ja silloin saamme lisää tietoa tästä tärkeästä asiasta, tulevan organisaation tämän hetkisestä vaiheesta, ehdokkaiden perehdyttämisestä jne. Nyt on siis valttia epävarmuuden sietäminen. Ihan mielellään sanoisi kauhistuttaa! Mihin olemme menossa, tiedän seniorina, mistä olemme tulossa, mutta mutta…

Sillä, sillä ….uudistuksen kaavailuista en osaa hahmottaa, mikä siitä on tulossa ja kuinka sitä johdetaan ja valvotaan. Toiveeni on, että me riviylöjärveläiset emme edes huomaa palveluissamme muutosta. Olen iloinen, jos jokin palvelu olisi joustavampaa.

Uskon, että suomalaisen yhteiskunnan vakaus kestää uudistuksen natinan ja tätä hallinnoimaan lähtevät vaaleilla valitut uudistajat, maakuntavaltuutetut, oppivat työnsä sitä tehdessään. Kun valuvikoja löytyy, niitä aletaan sitten korjailemaan. Siinä on kaikilla hallinnon tasoilla tekemistä seuraaviksi vuosiksi.

Mutta ei siinä vielä kaikki, kuinka sitten me äänestäjät otamme omaksemme maakuntavaalit, kun emme yhtään tiedä, mikä siitä on tulossa. Nyt jos koskaan pitää ottaa oppia sukupolvista, jotka saivat äänioikeuden, eivätkä yhtään tienneet, mitä äänioikeudella voi vaikuttaa tulevassa yhteiskunnassa. He uskoivat, että punaisella viivalla voi vaikuttaa. Mikä on todistettu m.o.t.! Välillä osalla meistä vaan tuppaa unohtumaan, eikä me olla saatu 20-40 vuotiaita oikein uskomaan tähän harmaantuneeseen uudistamiseen.

Nytkin on saatava kaikki nuoret, vanhat ja ennen kaikkea keski-ikäiset uurnille vetämään punaisen viivansa. Heidät on saatava äänestämään ylöjärveläistä näkökulmaa maakunnan kehittämiseen ja hallinnoimiseen. Se on ketterää, ennakkoluulotonta, aktiivista, joustavaa, mutta oikeudenmukaista hallinnointitapaa ja palvelujen toteuttamista, yhdessä toimimista painottavaa organisaatiossa toimimista.

 

Ulkona on kunnon talvi sellainen kuin lapsena talvet olivat! Hyvää hiihtolomaa!

Leena Joensivu
Demari, Ylöjärven sos.dem. kunnallisjärjestön puheenjohtaja

 

talvi

Tilaa
Haluan ilmoitukset
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x